In Westerlo werd een 6° buurtinformatienetwerk opgericht in Zoerle-Parwijs.

N.a.v. een reeks woninginbraken begin dit jaar werd er in mei op vraag van enkele buurtbewoners een infovergadering gehouden om de mogelijkheid te onderzoeken om er een buurtinformatienetwerk op te richten.
Een 60-tal mensen hebben zich op die avond lid laten maken van het BIN. Ondertussen staat de teller reeds op 103 aansluitingen.
Een BIN moet het veiligheidsgevoel verhogen en de sociale controle bevorderen. Een BIN is er dus niet alleen om de criminaliteit (woninginbraken) een halt toe te roepen maar heeft ook een sociale dimensie.
Op woensdag 22 juni werd in aanwezigheid van het Binteam  het charter ondertekend samen met burgemeester Guy Van Hirtum , korpschef Cris Wandelseck en coördinator Nancy Janssens.
Het BIN kreeg de naam “De Zoelse Keten” mee en situeert zich in de nieuwe verkavelingen achter het kerkhof en het  rustoord ‘Vlaspand’ in het centrum van Zoerle-Parwijs.
 
Straten: Patersbos, Zavelstraat, Schietboomstraat (gedeeltelijk), Vijfhuizenstraat, Sint-Niklaasstraat (gedeeltelijk), Begijnenland, Sint-Barbarastraat, Vlasland
 
Binteam: Lieve Vermeulen, Paul Van den Eynde, Yves Thomas, Chris Lemmens en Katrien Gillebeert
 
Info: Nancy Janssens - coördinator (014/54 20 13)